1. Kenniscentrum
  2. Welke technologieën horen bij Smart Industry?

Robotica

Hoewel robots al heel lang aanwezig zijn in de industrie, worden ze steeds belangrijker. Dat komt doordat robots steeds meer kunnen en steeds geavanceerder kunnen worden aangestuurd.

Hoewel robots al heel lang aanwezig zijn in de industrie, worden ze steeds belangrijker. Dat komt doordat robots steeds meer kunnen en steeds geavanceerder kunnen worden aangestuurd. Voorheen stonden robots achter hekken zonder interactie met mensen, maar nieuwe generaties werken juist met mensen op de werkvloer samen. Robotisering biedt mogelijkheden om processen te versnellen of door efficiency goedkoper te maken, en om zware of gevaarlijke taken van personeel over te nemen. Investeringen kunnen dus heel aantrekkelijk zijn, maar houd er rekening mee investeringen in robotisering ook investeringen in uw personeel vergen: zij moeten immers in staat zijn om met de robots te werken.

Internationaal gezien loopt Nederland voorop, dus wanneer u overweegt om in robotica te investeren, zijn er volop mogelijkheden om u grondig te oriënteren. Kijk bijvoorbeeld op de pagina Fieldlabs of lees hier meer over andere initiatieven in Nederland: